OZODROP КАПКИ И OZOLID МАРЛИ

31.03.2023 14:12:43

OZODROP КАПКИ И OZOLID МАРЛИ

Модерна озонова протекция за защита на очната повърхност

Антибактериално, противовирусно и противогъбично действие.

Антимикробното действие на озонираното масло се дължи на факта, че озонидите, съдържащи се в озонираните масла при контакт с бързо възпроизвеждащи се клетки, освобождават силно оксидиращи, наситени с кислород съединения, които взаимодействат с липидите и мембранните протеини, с нуклеиновата киселина и литичните ензими, което води до:

 • При бактерии и гъби  

- Бактериолиза
- Блокиране на клетъчното дишане
- Блокиране на репликацията

 • При вируси

- Блокиране на дифузията през тъканите
- Разрушаване на вирусната обвивка и капсида
- Блокиране на репликацията
 

Защо озонираното масло стимулира заздравяването на рани?

  -  Улеснява освобождаването на факторите на растежа PFGF и TGF-β

  -  Регулира реепителизацията, образуването на гранулационна тъкан и синтеза на колаген

  - Подобрява насищането на тъканите с кислород

Показания:

Ozodrop 8ml. е показан за защита и лубрикация на роговицата преди и след хирургични интервенции, при очна травма, след използване на контактни лещи или при изменение на очната повърхност, поради нестабилност на слъзния филм, също и  при пациенти с рецидивиращи очни инфекции.

Ozodrop® 8ml. е показан също за успокояване на симптоми, свързани с възпалителни заболявания.

Приложение:

- пациенти, на които предстои или са преминали през очна хирургия  (отстраняване на катаракта, рефракционна хирургия и т.н.) и/или интравитреална терапия.

-  пациенти, претърпели очна травма ползващи контактни лещи

-  пациенти, засегнати от очни инфекции  (конюнктивит, кератит, блефарит, ечемик и т.н.)

Може да видите продукта тук:

https://optibox.bg/search?query=ozodrop

Ozolid очни марли, 20 бр

Единствените озонирани кърпички с антимикробно и противовъзпалително действие.

Предназначени специално за хигиена на околоочното пространство при възрастни и деца.

Показания:

Марли за еднократна употреба с предпазно, овлажняващо и почистващо действие на клепачите и миглите, на базата на естествено консервирано, озонирано растително масло, хипромелоза и липозоми, специално предназначени за механично отстраняване на очни секрети от клепачите и миглите, свързани с възпалителни състояния като блефарит и блефаро-конюктивит, или за почистване след очна хирургия и травма на очното пространство при възрастни и деца.

Следователно ОЗОЛИД е показан за комбинация от специфично лечение на алергични, възпалителни или инфекциозни заболявания като блефарит, блефаро-конюнктивит, ечемик, т.н.

ОЗОЛИД също така е показан за всекидневна хигиена преди или след очна хирургия, или в случай на травма на околоочната зона или по време на лечение на оклузии на слъзния канал.

Употребата на ОЗОЛИД може да намали риска от инфекции, предизвикани от бактериите в секрета на клепачите или миглите и като подготовка за хирургични намеси.

Озонираното растително масло, хипромелозата и липозомите действат разтварящо и омекващо на очните секрети, като улесняват механичното им премахване.

Благодарение на неговите съставки ОЗОЛИД може да се използва всеки ден за поддържане на доброто състояние на околоочното пространство.

Състав:

TNT марля напоена с разтвор, който съдържа: естествено консервирано озонирано растително олио, хидроксипропил метилцелулоза, липозоми, борна киселина, натриев тетраборат, EDTA, PHMB, дейонизирана вода.

 

Начин на употреба:

След подходящо почистване на ръцете, отворете сашетата и извадете марлята. Изтрийте нежно с марлята мястото над клепача, чрез няколко леки кръгови движения, за да отстраните очните секрети и други остатъци (прах от смог и други).

При трудни за отстраняване секрети или възпалителни засягания на ръба на клепача (блефарит, блефаро-конюнктивит, ечемик), препоръчваме загряване на затворената сашета за няколко минути в топла вода (40oС), след което използвайте марлята като топъл компрес.

При подуване на клепачите, препоръчваме охлаждане на затворената сашета в хладилник най-малко за няколко часа, след което поставете марлята върху затворени клепачи за няколко минути.

Предупреждения:

 • медицинско изделие за еднократна употреба;
 • никога не използвайте повторно същата кърпичка; вместо това изхвърляйте веднага след употреба;
 • не използвайте една и съща марля и за двата клепача; вместо това използвайте различна марля за всеки клепач;
 • за външна употреба;
 • не използвайте при кожни нарушения;
 • в случай на раздразнение или свръхчувствителност към продукта, преустановете приложението и се обърнете към специалист;
 • дръжте далег от досег на деца;
 • дръжте далеч от източник на топлина, съхранявайте на сухо място на температура от 5 до 35оС;
 • функционалността и безопасността на продукта са подсигурени изключително при цялост на опаковката;
 • следвайте внимателно инструкциите на своя лекар;
 • Не изхвърляйте в околната среда след употреба;

      Съдържа 20 сашети с марли за еднократна употреба.

Може да видите продукта тук :

https://optibox.bg/product/ozolid-ochni-marli-20-br

Цел на хирургичната профилактика

Да намали възможно най-много микробното число върху очната повърхност преди операция.

АНТИБИОТИЧНА РЕЗИСТЕНТНОСТ (АР) В ОФТАЛМОЛОГИЯТА

Увеличаването на АР сред патогените на очната повърхност променя терапевтичния подход към предоперативна профилактика и лечението на очни инфекции.

Проучването ARMOR, най-голямата мултицентрова програма за наблюдение в света (87 центъра за антибиотична резистентност при бактерии, изолирани при очни инфекции, показа високи нива на резистентност, особено сред Gram+, дори към различни класове антибиотици(мултирезистентни бактерии, MDR)

АР: “СКРИТ” РИСК В КАПКИ ЗА ОЧИ?

Антибиотичната резистентност може също да бъде благоприятствана от продължителната употреба на консервирани капки за очи (с ВАК) (бензалкониев хлорид), като например при хронични терапии (напр. пациенти с глаукома), което може да доведе до повишаване на резистентността към метицилин (Staphylococcus epidermidis - MRSE; Staphylococcus aureus-MRSA; Pseudomonas aeruginosa-MRPA) и щамове, устойчиви на флуорохинолони, в сравнение с пациенти, лекувани с продукти без консерванти.

Това може да бъде кръстосана резистентност и да обхваща всички класове антибиотици (β- лактами, аминогликозиди, макролиди).

 Употребата на ВАК(бензалкониев хлорид) за една година вече изглежда достатъчна, за да предизвика промени в чувствителността на Staphylococcus epidermidis към различни класове антибиотици.

ОЗОНИРАНО ЛИПОЗОМНО МАСЛО: ДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ АР БАКТЕРИИ

Научна статия

Giuseppe Grandi, Rossana Cavallo, Elisa Zanotto, Raffaella Cipriani, Claudio Panico, Romolo Proti, Giovanni Scapagnini, Sergio Davinelli, Ciro Costagliola

Антимикробна активност in vitro на озонирано масло в липозомни капки за очи срещу мултирезистентни бактерии

ЦЕЛ НА ПРОУЧВАНЕТО

Да се оцени in vitro  антимикробната активност на офталмичен разтвор, съдържащ озонирано масло в липозоми върху микроорганизми с MDR профили(бактерии, резистентни на поне три класа антибиотици, включително флуорохинолони).

МАТЕРИАЛИ И МЕТОДИ Суспензия от бактериални култури с мътност 0.5 по McFarland (~10 8 CFU):

 • 20 от Pseudomonas aeruginosa (MRPA)
 • 20 от метицилин-резистентен Staphylococcus aureus (MRSA)
 • 20 от метицилин- резистентен Staphylococcus епидермидис (MRSE)
 • 10 от Streptococcus spp.( от които 5 S. pneumoniae, 3 S. agalactiae и 2 S.Pyogenes) са тествани за антибиотична резистентност чрез антибиограма по дифузионен метод (Kirby-Bauer)

След това същите суспензии се прехвърлят върху културелна среда Mueller-Hinton агар или обогатен агар, а в центъра се поставя капка от 75 μl  озонирано масло в липозоми. След това централната зона действа като “лечение”, докато периферната зона като нелекувана “контрола”. Критериите бяха оценени в различно време, като се взема предвид микробният растеж.

РЕЗУЛТАТИ

Антисептичният ефект на ознираното масло в липозомите върху бактериите е 6 часа за всички изследвани видове, резистентни към множество лекарства; след 8 часа имаше повторен растеж само при 20% от мултирезистентните видове на Pseudomonas aeruginosa (4 щама от 20)

ЦЕННОСТ НА ПРАКТИКАТА

Тези наблюдения позволяват да се определи и in vivo подход на дозиране: прилагането на озонирано масло в липозоми на всеки 6-8 часа, както се случва в клиничната практика, трябва напълно да елимира дори най-устойчивите бактериални видове, както ендогенна резидентна микробна флора, като Staphylococcus aureus и CoNS, или екзогенна като Pseudomonas аеругиноза. Озонираното масло в липозомите има продължителен ефект върху Streptococcus spp., които са отговорни за голям брой очни инфекции.

ИЗВОДИ

Този подход може:

 • да предотврати появата и разпространението на резистентни бактерии
 • да разшири спектъра на антибиотиците
 • да се избегне появата на гъбични и вирусни инфекции
 • да осигури на клиницистите нов инструмент, алтернатива на антибиотиците, основен при профилактиката на ендофталмит при операция на катаркта и интравитреални инжекции.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нашите продукти

Нашите продукти

OZODROP КАПКИ И OZOLID МАРЛИ

OZODROP КАПКИ И OZOLID МАРЛИ

Модерна озонова протекция за защита на очната повърхност от патогенни бактерии. OZO DROP има антибактериално, противовирусно и противогъбично действие. Модерна озонова протекция за защита на очната повърхност от патогенни бактерии. OZO DROP има антибактериално, противовирусно и противогъбично действие. 2023-04-14T19:54:28+03:00 OZODROP КАПКИ И OZOLID МАРЛИ

<p><b>Модерна озонова протекция за защита на очната повърхност</b></p> <p><b>Антибактериално, противовирусно и противогъбично действие.</b></p> <p>Антимикробното действие на озонираното масло се дължи на факта, че озонидите, съдържащи се в озонираните масла при контакт с бързо възпроизвеждащи се клетки, освобождават силно оксидиращи, наситени с кислород съединения, които взаимодействат с липидите и мембранните протеини, с нуклеиновата киселина и литичните ензими, което води до:</p> <p><b></b></p> <ul> <li aria-level="1"><strong>При бактерии и гъби&nbsp;&nbsp;</strong></li> </ul> <p>- Бактериолиза<br />- Блокиране на клетъчното дишане<br />- Блокиране на репликацията</p> <ul> <li aria-level="1"><strong>При вируси</strong></li> </ul> <p>- Блокиране на дифузията през тъканите<br /> - Разрушаване на вирусната обвивка и капсида<br /> - Блокиране на репликацията<br />&nbsp;</p> <p><strong>Защо озонираното масло стимулира заздравяването на рани?</strong></p> <p>&nbsp; -&nbsp; Улеснява освобождаването на факторите на растежа PFGF и TGF-&beta;</p> <p>&nbsp; -&nbsp; Регулира реепителизацията, образуването на гранулационна тъкан и синтеза на колаген</p> <p>&nbsp; - Подобрява насищането на тъканите с кислород</p> <p><strong>Показания:</strong></p> <p>Ozodrop 8ml. е показан за защита и лубрикация на роговицата преди и след хирургични интервенции, при очна травма, след използване на контактни лещи или при изменение на очната повърхност, поради нестабилност на слъзния филм, също и&nbsp; при пациенти с рецидивиращи очни инфекции.</p> <p>Ozodrop&reg; 8ml. е показан също за успокояване на симптоми, свързани с възпалителни заболявания.</p> <p><strong>Приложение:</strong></p> <p>- пациенти, на които предстои или са преминали през очна хирургия&nbsp; (отстраняване на катаракта, рефракционна хирургия и т.н.) и/или интравитреална терапия.</p> <p>-&nbsp; пациенти, претърпели очна травма ползващи контактни лещи</p> <p>-&nbsp; пациенти, засегнати от очни инфекции&nbsp; (конюнктивит, кератит, блефарит, ечемик и т.н.)</p> <p>Може да видите продукта тук:</p> <p><a href="https://optibox.bg/search?query=ozodrop">https://optibox.bg/search?query=ozodrop</a></p> <p></p> <p><b>Ozolid очни марли, 20 бр</b></p> <p>Единствените озонирани кърпички с антимикробно и противовъзпалително действие.</p> <p>Предназначени специално за хигиена на околоочното пространство при възрастни и деца.</p> <p><strong>Показания:</strong></p> <p>Марли за еднократна употреба с предпазно, овлажняващо и почистващо действие на клепачите и миглите, на базата на естествено консервирано, озонирано растително масло, хипромелоза и липозоми, специално предназначени за механично отстраняване на очни секрети от клепачите и миглите, свързани с възпалителни състояния като блефарит и блефаро-конюктивит, или за почистване след очна хирургия и травма на очното пространство при възрастни и деца.</p> <p>Следователно ОЗОЛИД е показан за комбинация от специфично лечение на алергични, възпалителни или инфекциозни заболявания като блефарит, блефаро-конюнктивит, ечемик, т.н.</p> <p>ОЗОЛИД също така е показан за всекидневна хигиена преди или след очна хирургия, или в случай на травма на околоочната зона или по време на лечение на оклузии на слъзния канал.</p> <p>Употребата на ОЗОЛИД може да намали риска от инфекции, предизвикани от бактериите в секрета на клепачите или миглите и като подготовка за хирургични намеси.</p> <p>Озонираното растително масло, хипромелозата и липозомите действат разтварящо и омекващо на очните секрети, като улесняват механичното им премахване.</p> <p>Благодарение на неговите съставки ОЗОЛИД може да се използва всеки ден за поддържане на доброто състояние на околоочното пространство.</p> <p><strong>Състав:</strong></p> <p>TNT марля напоена с разтвор, който съдържа: естествено консервирано озонирано растително олио, хидроксипропил метилцелулоза, липозоми, борна киселина, натриев тетраборат, EDTA, PHMB, дейонизирана вода.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Начин на употреба:</strong></p> <p>След подходящо почистване на ръцете, отворете сашетата и извадете марлята. Изтрийте нежно с марлята мястото над клепача, чрез няколко леки кръгови движения, за да отстраните очните секрети и други остатъци (прах от смог и други).</p> <p>При трудни за отстраняване секрети или възпалителни засягания на ръба на клепача (блефарит, блефаро-конюнктивит, ечемик), препоръчваме загряване на затворената сашета за няколко минути в топла вода (40oС), след което използвайте марлята като топъл компрес.</p> <p>При подуване на клепачите, препоръчваме охлаждане на затворената сашета в хладилник най-малко за няколко часа, след което поставете марлята върху затворени клепачи за няколко минути.</p> <p><strong>Предупреждения:</strong></p> <p></p> <ul> <li aria-level="1">медицинско изделие за еднократна употреба;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">никога не използвайте повторно същата кърпичка; вместо това изхвърляйте веднага след употреба;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">не използвайте една и съща марля и за двата клепача; вместо това използвайте различна марля за всеки клепач;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">за външна употреба;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">не използвайте при кожни нарушения;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">в случай на раздразнение или свръхчувствителност към продукта, преустановете приложението и се обърнете към специалист;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">дръжте далег от досег на деца;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">дръжте далеч от източник на топлина, съхранявайте на сухо място на температура от 5 до 35оС;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">функционалността и безопасността на продукта са подсигурени изключително при цялост на опаковката;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">следвайте внимателно инструкциите на своя лекар;</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">Не изхвърляйте в околната среда след употреба;</li> </ul> <p></p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Съдържа 20 сашети с марли за еднократна употреба.</p> <p></p> <p><b>Може да видите продукта тук :</b></p> <p><a href="https://optibox.bg/product/ozolid-ochni-marli-20-br"><b>https://optibox.bg/product/ozolid-ochni-marli-20-br</b></a></p> <p></p> <p><b>Цел на хирургичната профилактика</b></p> <p><b>Да намали възможно най-много микробното число върху очната повърхност преди операция.</b></p> <p></p> <p><b>АНТИБИОТИЧНА РЕЗИСТЕНТНОСТ (АР) В ОФТАЛМОЛОГИЯТА</b></p> <p>Увеличаването на АР сред патогените на очната повърхност променя терапевтичния подход към предоперативна профилактика и лечението на очни инфекции.</p> <p>Проучването ARMOR, най-голямата мултицентрова програма за наблюдение в света (87 центъра за антибиотична резистентност при бактерии, изолирани при очни инфекции, показа високи нива на резистентност, особено сред Gram+, дори към различни класове антибиотици(мултирезистентни бактерии, MDR)</p> <p></p> <p><b>АР: &ldquo;СКРИТ&rdquo; РИСК В КАПКИ ЗА ОЧИ?</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Антибиотичната резистентност може също да бъде благоприятствана от продължителната употреба на консервирани капки за очи (с ВАК) (бензалкониев хлорид), като например при хронични терапии (напр. пациенти с глаукома), което може да доведе до повишаване на резистентността към метицилин (Staphylococcus epidermidis - MRSE; Staphylococcus aureus-MRSA; Pseudomonas aeruginosa-MRPA) и щамове, устойчиви на флуорохинолони, в сравнение с пациенти, лекувани с продукти без консерванти.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това може да бъде кръстосана резистентност и да обхваща всички класове антибиотици (</span><span style="font-weight: 400;">&beta;- лактами, аминогликозиди, макролиди).</span></p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;">&nbsp;Употребата на ВАК(бензалкониев хлорид) за една година вече изглежда достатъчна, за да предизвика промени в чувствителността на Staphylococcus epidermidis към различни класове антибиотици.</span></p> <p></p> <p><b>ОЗОНИРАНО ЛИПОЗОМНО МАСЛО: ДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ АР БАКТЕРИИ</b></p> <p><strong>Научна статия</strong></p> <p><span style="font-weight: 400;">Giuseppe Grandi, Rossana Cavallo, Elisa Zanotto, Raffaella Cipriani, Claudio Panico, Romolo Proti, Giovanni Scapagnini, Sergio Davinelli, Ciro Costagliola</span></p> <p><b>Антимикробна активност in vitro на озонирано масло в липозомни капки за очи срещу мултирезистентни бактерии</b></p> <p></p> <p><b>ЦЕЛ НА ПРОУЧВАНЕТО</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Да се оцени in vitro&nbsp; антимикробната активност на офталмичен разтвор, съдържащ озонирано масло в липозоми върху микроорганизми с MDR профили(бактерии, резистентни на поне три класа антибиотици, включително флуорохинолони).</span></p> <p></p> <p><b>МАТЕРИАЛИ И МЕТОДИ</b><span style="font-weight: 400;"> Суспензия от бактериални култури с мътност 0.5 по McFarland (</span><span style="font-weight: 400;">~10 8 CFU):</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">20 от Pseudomonas aeruginosa (MRPA)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">20 от метицилин-резистентен </span><span style="font-weight: 400;">Staphylococcus aureus (MRSA)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">20 от метицилин- резистентен Staphylococcus епидермидис (MRSE)</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">10 от Streptococcus spp.( от които 5 S. pneumoniae, 3 S. agalactiae и 2 S.Pyogenes) са тествани за антибиотична резистентност чрез антибиограма по дифузионен метод (Kirby-Bauer)</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">След това същите суспензии се прехвърлят върху културелна среда Mueller-Hinton агар или обогатен агар, а в центъра се поставя капка от 75 </span><span style="font-weight: 400;">&mu;l </span><span style="font-weight: 400;">&nbsp;озонирано масло в липозоми. След това централната зона действа като &ldquo;лечение&rdquo;, докато периферната зона като нелекувана &ldquo;контрола&rdquo;. Критериите бяха оценени в различно време, като се взема предвид микробният растеж.</span></p> <p></p> <p><b>РЕЗУЛТАТИ</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Антисептичният ефект на ознираното масло в липозомите върху бактериите е 6 часа за всички изследвани видове, резистентни към множество лекарства; след 8 часа имаше повторен растеж само при 20% от мултирезистентните видове на Pseudomonas aeruginosa (4 щама от 20)</span></p> <p></p> <p><b>ЦЕННОСТ НА ПРАКТИКАТА</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тези наблюдения позволяват да се определи и in vivo подход на дозиране: прилагането на озонирано масло в липозоми на всеки 6-8 часа, както се случва в клиничната практика, трябва напълно да елимира дори най-устойчивите бактериални видове, както ендогенна резидентна микробна флора, като Staphylococcus aureus и CoNS, или екзогенна като Pseudomonas аеругиноза. Озонираното масло в липозомите има продължителен ефект върху Streptococcus spp., които са отговорни за голям брой очни инфекции.</span></p> <p></p> <p><b>ИЗВОДИ</b></p> <p><b>Този подход може:</b></p> <p><b></b></p> <ul> <li aria-level="1"><b>да предотврати появата и разпространението на резистентни бактерии</b></li> </ul> <ul> <li aria-level="1">да разшири спектъра на антибиотиците</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">да се избегне появата на гъбични и вирусни инфекции</li> </ul> <ul> <li aria-level="1">да осигури на клиницистите нов инструмент, алтернатива на антибиотиците, основен при профилактиката на ендофталмит при операция на катаркта и интравитреални инжекции.</li> </ul> <p></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки