Програма за рециклиране “MyDay – MyFuture”

12.12.2022 12:39:04

Програма за рециклиране “MyDay – MyFuture”

Нашата мисия е да сведем до минимум въздействието върху околната среда, защото това е правилната посока – за нас, нашите деца, близки, партньори и нашата планета.
С подобренията в производството, предназначени за опазване на водата и рециклиране на почти 100% от използваните в производството материали, CooperVision свежда до минимум влиянието си върху околната среда. Благодарение на своите природосъобразни действия, CooperVision е носител на редица престижни награди и сертификати за щадящо околната среда производство.

Ние, от ЮВИ Юнайтед Вижън и оптики OptiBox, сме щастливи да имаме екип от страхотни хора, които искат да направят трайна разлика и вдъхновиха тази програма – защото вярваме, че малките стъпки днес водят до значима промяна.
Всяка година в България се използват над 3 000 000 контактни лещи, оставящи след себе си на пръв поглед безполезен отпадък, равняващ се на площ от над 9 000 квадратни метра пластмаса. В забързаното ежедневие често използваните блистери на контактните лещи биват изхвърляни без осъзнаване и възможност за рециклиране.

 

Как ще помогнем заедно с вас?

Благодарение на партньорството ни с инициативата „Капачки за Бъдеще“ и Вашата помощ, освен че ще намалим негативното влияние върху околната среда, рециклирането на пластмасовите блистери от контактните лещи ще допринесе за реализирането на благотворителна кампания с извънредно важна  кауза – събиране на средства за закупуване на кувьози.

Всяко трето дете в България, което е било в кувьоз, получава в някаква степен увреждане на очите, защото наличното оборудване е твърде остаряло и непригодно, на над 20 години, а на места даже и липсва.

Нашата цел е да предоставим лесна и достъпна възможност за рециклиране на използваните пластмасови блистери, независимо от вида и марката на лещите.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини

Програма за рециклиране “MyDay – MyFuture”

Програма за рециклиране “MyDay – MyFuture”

Нашата мисия е да сведем до минимум въздействието върху околната среда, защото това е правилната посока – за нас, нашите деца, близки, партньори и нашата п Нашата мисия е да сведем до минимум въздействието върху околната среда, защото това е правилната посока – за нас, нашите деца, близки, партньори и нашата п 2023-01-28T16:52:45+02:00 Програма за рециклиране “MyDay – MyFuture”

<p><strong>Нашата мисия</strong>&nbsp;е да сведем до минимум въздействието върху околната среда, защото това е правилната посока &ndash; за нас, нашите деца, близки, партньори и нашата планета.<br />С подобренията в производството, предназначени за опазване на водата и рециклиране на почти 100% от използваните в производството материали,&nbsp;<strong>CooperVision</strong>&nbsp;свежда до минимум влиянието си върху околната среда. Благодарение на своите природосъобразни действия,&nbsp;<strong>CooperVision</strong>&nbsp;е носител на редица престижни награди и сертификати за щадящо околната среда производство.</p> <p><strong>Ние, от ЮВИ Юнайтед Вижън и оптики OptiBox,</strong>&nbsp;сме щастливи да имаме екип от страхотни хора, които искат да направят трайна разлика и вдъхновиха тази програма &ndash; защото вярваме, че малките стъпки днес водят до значима промяна.<br />Всяка година в България се използват над 3 000 000 контактни лещи, оставящи след себе си на пръв поглед безполезен отпадък, равняващ се на площ от над 9 000 квадратни метра пластмаса. В забързаното ежедневие често използваните блистери на контактните лещи биват изхвърляни без осъзнаване и възможност за рециклиране.</p> <p>&nbsp;</p> <p><em><strong>Как ще помогнем заедно с вас?</strong></em></p> <p><em>Благодарение на партньорството ни с инициативата &bdquo;Капачки за Бъдеще&ldquo; и Вашата помощ, освен че ще намалим негативното влияние върху околната среда, рециклирането на пластмасовите блистери от контактните лещи ще допринесе за реализирането на благотворителна кампания с извънредно важна &nbsp;кауза &ndash;&nbsp;<strong>събиране на средства за закупуване на кувьози.</strong></em></p> <p><em>Всяко трето дете в България, което е било в кувьоз, получава в някаква степен увреждане на очите, защото наличното оборудване е твърде остаряло и непригодно, на над 20 години, а на места даже и липсва.</em></p> <p><em><strong>Нашата цел</strong>&nbsp;е да предоставим лесна и достъпна възможност за рециклиране на използваните пластмасови блистери, независимо от вида и марката на лещите.</em></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки